Eet onbewerkt en leef voor jezelf

Quinoa met feta en gebakken broccoli, champignon en wortel

Een lekker en fris recept. De quinoa past goed bij de feta. Verder kan je dit aanvullen met groenten die je hebt liggen. Ik had nog wat broccoli, wortel en champignon liggen. Broccoli is één van mijn favoriete groenten en is ook één van de meest gezonde groenten omdat het rijk is aan vitamine K en C, ijzer, foliumzuur, calcium, magnesium, vezels en kalium. Broccoli is hierdoor onder andere goed in het voorkomen van ontsteking en bevat antioxidanten (bescherming tegen ziekten zoals kanker).

Ingrediënten

  • 50 gr quinoa
  • 50 gr feta
  • enkele roosjes broccoli
  • een kleine wortel
  • enkele champignons
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Kook de quinoa in water gedurende 10 minuten (zacht vuurtje).
  2. Blancheer de broccoli en wortel gedurende 1 minuut in kokend water.
  3. Verhit een pan met de olie en voeg er de uitgelekte broccoli, wortel en champignon. Voeg een beetje peper toe (geen zout want hierdoor gaat de champignon water afgeven). Voeg de gekookte quinoa toe en bak nog even verder aan
  4. Aan het einde kan je het geheel met wat zout kruiden.
  5. Spronkel de feta over het geheel.