Eet onbewerkt en leef voor jezelf

Geweekte havermout met yoghurt en appel

Op zoek naar een gepast ontbijt om het brood te vervangen, kwam ik terecht bij havermoutpap. Ik heb al eens een poging gedaan om havermoutpap te eten, maar vond dit toen echt geen geslaagd alternatief. Ik ga de uitdaging echter terug aan om dit ontbijt een kans te geven. Op zoek naar lekkere recepten, las ik over het laten weken havermoutpap. Geweekte
havermout heeft boven gekookte havermout het voordeel dat het gemakkelijk te verteren is en zorgt voor meer verzadiging (bron). Een bijkomend voordeel is dat je dit de dag voordien kan klaarmaken en zo 's morgen tijd uitsparen.

Zelf ben ik geen melk-fan ben en kies dus voor yoghurt. Indien je een voorkeur geeft aan melk, kan dit natuurlijk ook.
Aan de havermoutpap voeg ik kaneel toe en appelen. Ik vind dit een geweldige combinatie. Ook enkele blauwe bosbessen omdat deze bes anthocyaan (bescherming tegen hart- en vaatziekten) en antioxidanten (bescherming tegen veroudering,
ontsteking en ziekten zoals kanker) bevatten die goed zijn voor de gezondheid.

Ingrediënten

  • 30 gr havermout
  • 125gr yoghurt (of melk)
  • een mespunt kaneel
  • ½ koffielepel stevia
  • 1 appel
  • enkele blauwe bosbessen (vers of diepvries)

Bereiding

  1. De avond voordien: Meng de havermout met de yoghurt, kaneel en stevia. Zet dit afgedekt in de frigo.
  2. De ochtend: Snij een appel in stukken en voeg deze toe aan de havermoutpap samen met de blauwe bessen.

Smakelijk!